10 Ocak 2019 Perşembe

MERSİN’DE HEDİYELİK EŞYA FUARI BAŞLADI

Bu yıl 13.sü düzenlenen ve 11 gün sürecek olan 13. Yılbaşı Hediyelik Eşya, El Sanatları ve Yöresel Ürünler Fuarı açıldı.

 

Yılbaşı Hediyelik Eşya, El Sanatları ve Yöresel Ürünler Fuarı’nın açılışıYenişehir Fuar Merkezi'nde Toroslar Belediye Başkanı ve MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna katkılarıyla gerçekleştirildi.





 

21-31 Aralık tarihlerinde devam edecek olan fuarda; hediyelik eşya, yöresel ürünler, el sanatları, tablolar, saatler, gözlükler, çeyiz eşyaları, yemekler ve daha birçok ürünün olduğu toplamda 135 stant bulunuyor.



Mersin Fuar Anlamında Önemli Bir Şehir

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna açılış konuşmasında “Burada satılan, üretilen ürünlerin yerli olmasından dolayı bu fuar hem önemli hem de üretilen el emeği, göz nuru özellikle bizim Toroslar Teknik Eğitim Kursları (TORTEK) himayesinde 34 dalda meslek grupları var. Burada özellikle cam füzyon üzerine geçen yıldan başladık, bu yılda devam ettiğimiz mükemmel ürünler üretiyorlar. Bir geri dönüşüm projesi aynı zamanda. Biz bu kadar değer kattığımız meslek anlamında, bu mesleği öğrenen insanların da ürettikleri ürünleri burada pazarlamaları, göstermeleri çok anlamlı ve önemli. Ayrıca yöresel ürünlerin de sergilenmesi başka bir değer” dedi. Mersin’in fuarcılık anlamında önemli bir şehir olduğunu belirten Tuna, fuarların insanları bir araya getiren, halleşme, dertleşme, birbirini görme, muhabbet etme yerleri olduğunu sözlerine ekledi.

Sanata Ve Sanatçıya İlgi Çok Az



Fuara katılan kaligrafist Günay Özdemir “Güzel yazı sanatıyla uğraşıyorum, diğer adıyla kaligrafi. Hattat sanatı da deniyor ancak o Arap harfleriyle yapılıyor. Kaligrafi ise Latin harfleriyle yapılıyor. Yaklaşık 7 yıldır bu işle uğraşıyorum. Fuara bu yıl kişisel 2. katılımım. Maalesef ilgi beklediğimiz gibi yoğun olmuyor. İnsanlar daha çok Çin mallarına, hazır ürünlere yöneliyor. Bizim yaptığımız işi sanat olarak bilen ve adlandıran kişi sayısı çok az. Ben seramik tabaklara, anahtarlara, ayraçlara ve bilekliklere yazı yazıyorum. Yetersiz bulunuyor, bazen tabak sattığımızı zannedenler oluyor. Keşke sanata ve sanatçıya daha fazla ilgi duyulsa” dedi. Ekonomik sebeplerin insanları sanata daha az ilgi duymalarına sebep olduğunu sözlerine ekledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BİR UMUT BOSTANI: KÜLTÜRHANE