19 Kasım 2018 Pazartesi

DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDAN GELEN RESSAMLAR MERSİN’DE BULUŞTU


Bu yıl 4.sü düzenlenen Uluslararası Mersin Ressamlar Resim Sempozyumu geçtiğimiz günlerde gerçekleşti.


Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Uluslararası Resim Derneği’nin 28 Ekim - 5 Kasım tarihlerinde, Abdurrahman Aytekin önderliğinde 21 ressamın katıldığı sergide Mersin’i sembolize eden resimler sergilendi. Sempozyumun amacının Türkiye’deki ve yurt dışındaki ressamları kaynaştırmak, Mersin’i tanıtmak olduğu vurgulandı. 


Sergi öncesi Silifke Taşucu, Aya Tekla Kilisesi, Kızkalesi ve Kanlıdivane gibi tarihi  mekanları gezen ressamlar, gezi sonrasında çalışmalarını Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde sürdürmeye başladı.

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Abdurrahman Aytekin, “Büyükşehir Belediyemizin katkılarıyla oluşturduğumuz bu sempozyumun 4.sü yapmaktan onur duyuyoruz. Belediyemizin destekleri her zaman arkamızda olmuş, onların desteğiyle bu başarılı çalışmalarını sanatçılarımız sizlere sunma imkanı yakalamışlardır. Sempozyuma 17 farklı ülkeden ve ülkemizden katılan sanatçılar olduğunu belirtmek isterim. Büyükşehir Belediyemiz resim sanatının Mersin'de değer kazanmasının ilgi  çekmesini sağlamaya  çalışmaktadır. Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve çalışmalarıyla sempozyuma katılan ressamlara teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum.” dedi. Bu serginin Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerine faydalı olacağını sözlerine ekledi. Sempozyum sonunda ise ressamlara sertifikaları takdim edildi.


Sergiye katılan ressamlardan İlgar Akbarov “Benim mersine 4. gelişim. Bundan önceki sergilerde Mersin’in görülmesi gereken yerlerini çizmiştim, Kız Kalesi, Kanlıdivane gibi. Bu defa iki aynı resmi çizdim ancak başka tekniklerle. Örneğin çizdiğim yerde deve yoktu ama deve artık benim resimlerimin simgesi haline geldi. Kleopatra Kapısı’nı çizerken aklımdan çizmek zorunda kaldım çünkü Tarsus’a yıllar önce geldiğim haliyle şu anki hali çok farklı. Restorasyon çalışmaları sebebiyle oldukça değişmiş durumda. Bizim geçmişimizi gelecek nesle anlatmak için bu resmi çizdim. Kültürlerin birbirine aktarımı, iç içe geçmesi çok önemli. Bu açıdan çalıştayları ve sempozyumu çok faydalı buluyorum.”dedi.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BİR UMUT BOSTANI: KÜLTÜRHANE